Jesen je najlepša na obali

Hotel&Resort Adria Ankaran – zelena mediteranska oaza na morju

Milo podnebje ponuja obilico priložnosti za sprehode in športne aktivnosti na prostem. Na svoj račun jeseni pridejo ljubitelji kulinarike, saj Istra takrat ponuja največ kulinaričnih užitkov na številnih festivalih jesenskih dobrot istrske kuhinje.

Ankaran je odlično izhodišče tudi za odkrivanje naravnih lepot slovenske Istre in jesenski meseci so idealni za izlet med čudovitimi barvami vinogradov, obogatenih z oljkami, kakiji in drugim sredozemskim rastjem.

Polpenzion 3* že od 39,90 EUR na osebo/noč

Posebna ponudba za seniorje!

  • Dodaten 10% popust.
  • Brez doplačila za enoposteljno sobo.
  • Možnost menjave večerje za kosilo.

Naše morje ima vedno 30°C – uživajte v notranjem bazenskem kompleksu z najtoplejšo morsko vodo.

Darilo za vas: Ob ponedeljkih druženje ob čajanki ob 16.00 uri:

1 x gratis čajanka (čaj ali kava) s sladico

Ob torkih in četrtkih: 9.30 joga, 10.15. vodna aerobika.

Aktivna doživetja za seniorje

Odlična športna izhodišča in možnosti za rekreativne športnike.

Zakaj v Ankaran?

  • Številne možnosti pohodniških in kolesarskih poti v
  • Bližina Krajinskega parka Debeli rtič.
  • Posebna ponudba za
  • Uživate lahko v vsakem vremenu, saj ima naše morje v bazenskem kompleksu vedno 30 °C.

Pohodniški izleti:

Po Beblerjevi poti

Beblerjeva pot, poimenovana po dr. Alešu Beblerju – Primožu, je srednje zahtevna, 12 kilometrov dolga pešpot, ki vodi iz središča Ankaran na Črni vrh in v Hrvatine, od tam pa v Božiče, kjer se čez Sanatorski hrib spet spusti k morju, natančneje k Sv. Katarini in nazaj v središče Ankarana. Zaključi se ob Beblerjevem spomeniku, ki se nahaja v ankaranskem parku. Na Sv. Katarini lahko pohodniki odkrivate školjke na pokopališču školjk in prisluhnete številnim pticam, ki tam gnezdijo. Na slanem travniku tik ob Sv. Nikolaju lahko občudujete avtohtone rastline in si v parku ogledate spomenik, posvečen dr. Alešu Beblerju – Primožu.

Resslov gaj

Resslov gaj je gozdna učna pot, ki se razprostira na Jurjevem hribu (zahodni del Ankaranskega polotoka). Posejan je z značilnimi drevesnimi vrstami, grmovinami in zelišči hrastovega gozda. Ime je dobil po svetovno znanem češkem izumitelju ladijskega vijaka Josefu Resslu, ki je bil sicer po poklicu gozdar, deloval pa je na Hrvaškem, v Italiji in v naših krajih. Na južni strani Resslovega gaja se razprostira tudi največji sklenjeni nasad oljk v slovenski Istri.

Krajinski park Debeli rtič

Medtem ko odkrivate in raziskujete naravne lepote Krajinskega parka Debeli rtič, lahko veliko naredite tudi za svoje telo in splošno dobro počutje. V parku so tri rekreativne poti, ki so primerne tako za profesionalne športnike kot tudi za rekreativce z boljšo ali slabšo telesno pripravljenostjo. Različno dolge proge se razlikujejo tudi po težavnosti.

Hotel&Resort Adria Ankaran je prava odločitev

za vaš aktivni jesenski oddih.

Informacije in rezervacije: T: 05 66 37 444 | booking@adria-ankaran.si

www.adria-ankaran.si