Arboretum Volčji Potok z lepoto in cvetjem pomlajuje srce

Ob pogledu na cvetje se razvedrijo misli in srce mladostno utripa, oči pa kar zažarijo ob čudovitih prizorih, ki jih ponuja narava. Nič čudnega torej, da se starejši obiskovalci vedno radi vračajo v Arboretum Volčji Potok. Izkoristite popust za upokojence pri nakupu vstopnice in tudi vi napolnite svoje srce z mladostno energijo.

Praznujte obletnice malo drugače

Združite prijetno z aktivnim in svoje sošolce, prijatelje ali sorodnike povabite na sproščen voden ogled Arboretuma. Program in zahtevnost vodenja bomo prilagodili vašim željam.

Klepet ob kavi in vožnja s cestnim vlakom

Po prijetnem sprehodu se prileže klepet in okrepčilo v kavarni v bližini francoskega vrta. Tu se lahko dogovorite tudi za pogostitev.

Velikost parka je včasih prevelik zalogaj za tiste, ki jim hoja ni ljuba in imajo počasnejši korak. Za te je ogled parka s cestnim vlakom prava izbira. Vlak lahko za večje skupine tudi rezervirate in ob dogovorjeni uri vas bo popeljal po parku velikem 85 ha.

Nekaj za vnuke

Čisto svoj prostor imajo v Arboretumu tudi najmlajši. Ko jih utrudi sprehod po rastlinski zbirki, se radi razigrajo na odličnem otroškem igrišču, nepozabno izkušnjo pa pričarata razstavi dinozavrov in kitov v naravni velikosti. Tudi zanje nudimo znižane cene vstopnine, da bi vam kar najbolj olajšali odločitev za družinski izlet.

Gredice kot iz Arboretuma

Ob koncu obiska vas v Vrtnem centru Arboretum pričakujejo tudi naši vrtnarji, ki radi postrežejo z nasvetom za urejanje vrta. Tam boste našli vse potrebno, da bodo tudi vaše domače gredice izgledale kot iz Arboretuma.

Dobrodošli kadarkoli

Arboretum nudi prekrasne razglede na oblikovano naravo, gredice pa pričakujejo vaše navdušene poglede s čudovitim sezonskim cvetjem. Park omamno zadiši zgodaj spomladi, ko zacvetijo češnje in magnolije, obilno postreže s cvetovi narcis v marcu in tulipanov v aprilu. Na veselje vseh ljubiteljev lepega v maju radodarno zacvetijo rododendroni, junija pa vrtnice, kraljice vrta obdajo Arboretum v cvetočo pravljico. Čez poletje obiskovalce parka prijazno pozdravljajo trajnice, dalije in lilije, jeseni veter nežno pozibava košate trave, krošnje dreves pa se obarvajo v pisane jesenske barve.

Park je gostoljuben vso sezono in vaša obletnica, praznovanje ali izlet bo vsem zagotovo ostal v lepem spominu.

Za več informacij smo vam na voljo:

Arboretum Volčji Potok
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Tel.: 01 831 2345
E-pošta: info@arboretum.si
Spletna stran: www.arboretum.si
FB: www.facebook.com/prijatelji.arboretuma
IG: www.instagram.com/arboretumvolcjipotok