BOŽIČKOVA DEŽELA V BOHINJU – KO PRAVLJICA POSTANE RESNIČNOST

Kaj je lepšega, kot srečati “pravega” Božička sredi zasneženega gozda. Nedaleč od Bohinjskega jezera, kjer cesta zavije na gozdno pot, vse otroke, male in velike, v svoji ljubki koči čaka Božiček.

Z glavne ceste, nekaj kilometrov pred Bohinjskim jezerom, cesta zavije na gozdno pot navkreber. Kljub zasneženi cesti se z zimskimi gumami lepo pride z avtom do označenega parkirišča, kjer nas je pričakala Božičkova pomočnica.

Majhna skupinica radovednih otrok, njihovih staršev in starih staršev je odšla po zasneženi potki do Božičkove koče. Pred kočo otroci na ves glas pokličejo Božička, ki po glasnem klicanju le odpre vrata, se prikaže na pragu in veselo pozdravi otroke. Naš malček je bil že tukaj zelo navdušen.

V koči prijetno gori ogenj, vendar se letos, zaradi omejitev epidemije, vsi otroci posedejo okrog odprtega ognja, ki je zakurjen za kočo. Božiček se vsede na svoj gugalnik, jih pohvali, kako pridni so bili, in jim pove zgodbico, katero vsi zbrano poslušajo. Na koncu mu otroci zapojejo še nekaj Božičkovih pesmic.

Po tem pa je čas za zabavo in igranje. Za otroke so za kočo na voljo dva spusta “zipline”, rovček, spust s tubami, snežni ribolov, veliki Človek ne jezi se in še in še. Pri otrocih je največ zanimanja za “zipline”, ki je prava atrakcija med malčki. Spuščajo se, kolikokrat je le mogoče. Otroci maksimalno uživajo v vseh igrah in spustih, tako da čas prehitro mine. Letos smo imeli še veliko srečo, ker je bilo kar nekaj snega in je bila igra po snegu še toliko bolj zabavna.

Po igranju napoči, vsaj za našega malčka, najbolj težko pričakovani trenutek, ko Božiček odkrije polne sani daril. Otroci eden za drugim splezajo na sani in z velikim žarom v očeh prejmejo darilo iz rok “pravega” Božička.

Božiček in njegovi pomočniki ter pomočnice v Bohinju pričarajo čudovito doživetje in ura in pol, kolikor traja program obiska, mine, kot bi mignil. Za vse je lepo poskrbljeno, tudi za detajle in za nadvse prijetno vzdušje tako za otroke kot za starše.

Kljub letošnjim omejitvam zaradi epidemije, ki so prepovedale hrano in pijačo ter druženje v koči, je bilo doživetje prečudovito. Se je pa potrebno na doživetje prej prijaviti in rezervirati termin, saj so termini, ki so na voljo ob 11.uri, 13.uri, 15. uri in 17.uri v drugi polovici decembra, kar zasedeni, posebej čez vikend.

Čudovito doživetje za vse, ki verjamemo v Božička, so nam letos pričarali v Bohinju. Naš malček je bil izredno navdušen, o srečanju z Božičkom je pripovedoval vsem v vrtcu, in to je največ, kar šteje.

Ideja za vse starše, babice in dedke, da malčkom pričarate “pravega” Božička. Velika pohvala celotni Božičkovi ekipi in se vidimo naslednje leto.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec