BOŽIČKOVA DEŽELA V BOHINJU – KO PRAVLJICA POSTANE RESNIČNOST

Kaj je lepšega, kot srečati “pravega” Božička sredi zasneženega gozda. Nedaleč od Bohinjskega jezera, kjer cesta zavije na gozdno pot, vse otroke, male in velike, v svoji ljubki koči čaka Božiček.

Z glavne ceste, nekaj kilometrov pred Bohinjskim jezerom, cesta zavije na gozdno pot navkreber. Kljub zasneženi cesti se z zimskimi gumami lepo pride z avtom do označenega parkirišča, kjer nas je pričakala Božičkova pomočnica.

Majhna skupinica radovednih otrok, njihovih staršev in starih staršev je odšla po zasneženi potki do Božičkove koče. Pred kočo otroci na ves glas pokličejo Božička, ki po glasnem klicanju le odpre vrata, se prikaže na pragu in veselo pozdravi otroke. Naš malček je bil že tukaj zelo navdušen.

Otroci se posedejo okrog odprtega ognja, ki je zakurjen za kočo. Božiček se usede na svoj gugalnik, jih pohvali, kako pridni so bili, in jim pove zgodbico, katero vsi zbrano poslušajo. Na koncu mu otroci zapojejo še nekaj Božičkovih pesmic.

Po tem pa je čas za zabavo in igranje. Za otroke so za kočo na voljo dva spusta “zipline”, rovček, spust s tubami, snežni ribolov, veliki Človek ne jezi se in še in še. Pri otrocih je največ zanimanja za “zipline”, ki je prava atrakcija med malčki. Spuščajo se, kolikokrat je le mogoče. Otroci uživajo v vseh igrah in spustih, tako da čas prehitro mine. Če je sneg, je še toliko bolj čarobno in zabavno.

Po igranju napoči, vsaj za našega malčka, najbolj težko pričakovani trenutek, ko Božiček odkrije polne sani daril. Otroci eden za drugim splezajo na sani in z velikim žarom v očeh prejmejo darilo iz rok “pravega” Božička.

Božiček in njegovi pomočniki ter pomočnice v Bohinju pričarajo čudovito doživetje in ura in pol, kolikor traja program obiska, mine, kot bi mignil. Za vse je lepo poskrbljeno, tudi za detajle in za nadvse prijetno vzdušje tako za otroke kot za starše.

Čudovito doživetje za vse, ki verjamemo v Božička, nam je bilo pričarano v Bohinju. Naš malček je bil izredno navdušen, o srečanju z Božičkom je pripovedoval vsem v vrtcu, in to je največ, kar šteje.

Obisk Božičkove dežele je bil prečudovit, se je pa potrebno prej prijaviti in rezervirati termin, saj so termini, ki so na voljo ob 11.uri, 13.uri, 15. uri in 17.uri v drugi polovici decembra, vsako leto zelo zasedeni, posebej čez vikend.

Tudi letos smo se odpravili v Božičkovo deželo v Bohinju, čeprav nam letošnja zima ni namenila snežne idile. Kljub temu je bil obisk Božičkove dežele prelep, Božiček in njegovi pomočniki ter pomočnice so tudi tokrat pripravili lepo doživetje za našega malčka. So se pa otroci tokrat zbrali ob Božičku v njegovi koči, ne zunaj, kar je bilo še lepše. Za kočo je prijetno gorel ogenj, da smo se lahko tudi starši malce pogreli, na voljo pa so bili tudi čaj in še kaj ter piškotki. Nekaj utrinkov z letošnjega obiska Božička v Bohinju na spodnjih fotografijah.

Ideja za vse starše, babice in dedke, da malčkom pričarate “pravega” Božička. Velika pohvala celotni Božičkovi ekipi.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec