HOTEL THE SANDS KHAO LAK

The Sands Khao Lak by Katathani je sodoben in zelo prijeten hotel tik ob plaži. Nahaja se v mestu Khao Lak, uro in pol vožnje od mednarodnega letališča Phuket. Mesto Khao Lak je oddaljeno približno 60 kilometrov od otoka Phuket in se od turističnih destinacij, kot je Phuket, razlikuje po dokaj praznih plažah, tišini, družini prijaznem okolju in čudoviti naravi. Od hotela do glavne ulice s številnimi lokalnimi trgovinami in restavracijami je le pet minut hoje.

Osebje hotela je zelo prijazno, ob vstopu goste pozdravijo s pijačo dobrodošlice in osvežilno brisačo.

Hotel je zelo čist in vrt, na katerem se bohotijo prelepe palme, brezhibno vzdrževan.

Hotel The Sands Khao Lak ponuja več vrst sob; od družinskih sob, apartmajev z direktnim dostopom do bazena, do apartmajev tik ob morju. Sicer pa so vse sobe zelo prostorne s pogledom na čudovito laguno ali morje.

Hotel se ponaša z lepo urejenim hotelskim vrtom, polnim palm, z bazeni in z rajsko plažo. Ležalniki so na voljo na vrtu v bližini peščene plaže in ob samih bazenih.

V hotelu sta dve glavni restavraciji, imenovani Floating Market in Talay. V restavraciji Floating Market smo imeli zajtrk, restavracija pa ponuja tudi večerjo in kosilo. Restavracija Talay se nahaja ob peščeni plaži, zato ima prelep razgled. Ponuja morske in tajske jedi, vendar so cene precej višje kot v lokalnih restavracijah v mestu.

Za popoldansko okrepčilo so na voljo trije bari; prvi se nahaja ob bazenu in v neposredni bližini plaže, Mango bar in Ananas bar pa čez cel dan ponujata vse vrste pijač.

Hotel ima več bazenov; dva velika bazena in bazene z direktnim dostopom iz sob. Bazen v bližini plaže je še posebej prijeten zaradi pogleda na morje. Hotel ima tudi fitnes center, otroški klub, trgovino, igralno sobo, ponuja pa tudi različne dejavnosti od kuharskih tečajev do vadbe joge.

Najpomembnejši in najbolj obiskan je zagotovo wellness center. Spa se nahaja poleg lagune, na plaži pa so tajski masažni paviljoni s pogledom na morje. Prav prijetno je bilo uživati v tajski masaži na plaži ob osvežujoči sapici in ob zvokih morskih valov. Zato ni presenetljivo, da so omenjene masaže vedno v celoti vnaprej rezervirane.

Hotel ponuja prevoz do mednarodnega letališča Phuket, lahko pa za nižjo ceno vzamete lokalni taksi in preizkusite svoje pogajalske sposobnosti. Pred hotelom je vedno na voljo tradicionalni tajski »tuk-tuk«, ki vozi do centra mesta Khao Lak.

The Sands Khao Lak by Katathani je čudovito letovišče v Khao Laku. Tam smo preživeli sproščujoče in prijetne počitnice. Regija Khao Lak je primerna za pare, družine ali posameznike, ki želijo tišjih počitnic na Tajskem z manj številnimi turisti. Je pa tudi odlično izhodišče za raziskovanje tega dela Tajske, vse do Phuketa in znenega otočja Phi Phi. Več o rajskem otočju Phi Phi s slikovitimi klifi in plažami si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec