Vabimo vas na obisk toplic Vrnjačka Banja. To je največji spa v regiji. Zdravilna termalna voda v kombinaciji z zrakom in sprostitvenimi tretmaji vas bo napolnila z energijo in okrepila. V toplicah vam bodo nudili pomoč pri revmatskih boleznih, sladkornih boleznih, bolezni žolčevodov, ledvičnih boleznih,…

1.dan: odhod iz Slovenije v zgodnji jutranji uri. Sledi vožnja mimo Zagreba do Beograd. V Beogradu bomo imeli kosilo. Po kosilu nadaljujemo z vožnjo do zdravilišča Vrnjačka Banja, sledi namestitev v hotelu Merkur. Po namestitvi bomo imeli predstavitev bazenov in terapijskega bloka. Večerja in nočitev.

2.dan: zajtrk. Po zajtrku sledi zdravniški in laboratorijski pregled. Prosti čas za kopanje in predvidene terapije. Kosilo. V popoldanskih urah sledi obisk nekaterih termalnih izvirov v toplicah, kopanje v bazenih. Večerja, nočitev.

3.dan: zajtrk. Po zajtrku bomo imeli predvidene terapije in rekreacijo v bazenu. Kosilo. V popoldanskih urah bomo imeli izlet. Ogledali si bomo samostan Žiča iz 13. stoletja, ki leži blizu Kraljeva. Samostan je zgradil srbski kralj Štefan Prvovenčani, kronani vladar Srbije. Stara legenda pravi, da so v tem samostanu bili kasneje še kronani 7 kralji. Po vsakem kronanju so na novo odprli vrata skozi katera je šel samo kronani kralj, zatem so vrata takoj zazidali. Obiskali bomo še mestni muzej. Po ogledu se bomo vrnili nazaj v toplice. Večerja. Nočitev.

4.dan: zajtrk. Rekreacija v bazenu, predvidene terapije. Kosilo. V popoldanskih urah se bomo odpravili na izlet v mesto Kruševac, ki se nahaja v dolini zahodne Morave, nad reko Rasini. Sprehodili se bomo skozi mesto, ki ga je leta 1317 ustanovil princ Lazar, ker je bilo mesto v njegovi lasti je dal zgraditi številne stavbe. Lazarjeva cerkev je bila zgrajena v arhitekturnem slogu Morave. Izklesan je bil spomenik padlim Srbom pri bitki na Kosovem proti Osmanskemu imperiju. Po prijetnem ogledu mesta se bomo vrnili nazaj v zdravilišče. Večerja, nočitev.

5.dan: zajtrk. Rekreacija v bazenu, predvidene terapije. Kosilo. V popoldanskih urah se bomo odpravili na obisk samostana, ki se nahaja v majhni gorski dolini reke Ljubostinje, posvečen devici. Tukaj je pokopana Princesa Milica, žena princa Lazarja. V tem samostanu je dala zakopati svoj zaklad, skrit v zidovih samostana. Večerja, nočitev.

6.dan: zajtrk. Rekreacija v bazenu, predvidene terapije. Kosilo. Popoldan sledi obisk mesta Kraljevo. Obiskali bomo muzej in se sprehodili skozi center mesta. Po ogledu se vrnemo nazaj v zdravilišče. Večerja s glasbo in nočitev.

7.dan: zajtrk. Rekreacija v bazenu, predvidene Kosilo. V popoldanskih urah bomo imeli rekreacijo v Aqva in fitness centru. Večerja, nočitev.

8.dan: zajtrk. Po zajtrku sledi odhod za Slovenijo. Domače kosilo bomo imeli na turistični kmetiji Marin Gaj. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA: 440 EUR/os

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE,

1.OBROK: 200 € (AKONTACIJA)

2.OBROK: 120 €

3.OBROK: 120 €

ODHOD: v jesenskem in spomladanskme času

PREVOZ: avtobus.

VSTOPNA MESTA: po dogovoru.

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz z turističnim avtobusom,
 • 7 x polni penzion + 1 polpenzion v hotelu 3* v 1/2, TV,
 • zdravniški pregled in vsakodnevne predpisane minimalno 3 terapije od zdravnika,
 • razne terapije (magnetna, električna, …), laboratorijski izvid (krvna slika, holesterol,…)
 • diabetiki – celodnevni program glikemije (9x24h) in HbA1c
 • pacienti z obolenjem ščitnice – hepatogram,
 • uporaba bazenov in fitnes centra,
 • popoldanski izleti z zunanjimi ogledi in vstopninami,
 • 1x kosilo 1. dan: rakija dobrodošlice, čorba, žar s prilogo,
 • 1x kosilo 8. dan: kosilo z glasbo v Marin Gaju (rakija, predjed, čorba, odojek, solata, sladica;
 • vstopnice in izleti po programu,
 • lokalni vodič, organizacija in DDV.

DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba 105 EUR/os.
 • zdravstveno zavarovanje za tujino.

NEOBVEZNO DOPLAČILO: priporočamo zavarovanje rizika odpovedi  5% cene aranžmaja.

OPOMBE: Program bo izveden ob prijavi najmanj 20 potnikov. Za vstop v Republiko Srbijo potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Več informacij: turizem.prah@siol.net