LANZAROTE – SLIKOVIT KAKTUSOV VRT

Jardin de Cactus ali tako imenovan Kaktusov vrt se nahaja na otoku Lanzarote, ki je eden od Kanarskih otokov. Nahaja se v Guatizi, v okrožju Teguise, in sicer v nekdanjem kamnolomu, kjer so pridobivali vulkanski pesek, da bi ga razpršili po obdelovalnih površinah in s tem zadrževali vlago.

Kaktusov vrt je bil ustvarjen leta 1991 in je zadnji projekt priznanega lokalnega arhitekta Cesarja Manriqueja. Vrt je zasnovan v obliki velikega amfiteatra, na najvišji točki vrta pa stoji obnovljen znameniti mlin na veter.

V Jardin de Cactus se nahaja več tisoč primerkov kaktusov iz različnih območij sveta. Najlažji način obiska vrta je z avtomobilom, saj je pred vhodom možno brezplačno parkiranje. V času našega obiska je bila vstopnina 6,5 evra na osebo, aktualni odpiralni čas in cenik na povezavi Jardín de Cactus.

Na otoku Lanzarote je Kaktusov vrt vsekakor ena lepših in obiska vrednih znamenitosti, saj na enem mestu ponuja ogromno različnih vrst kaktusov, ki jih le redko vidimo v naravi.

V bližini Kaktusovega vrta, se nahaja ena od najlepših znamenitosti otoka Lanzarote in sicer Jameos del Agua, ki si jo je zaradi čudovitih vulkanskih jam in smaragdno zelenega bazena vredno ogledati. Mi smo združili oba ogleda v enodnevni izlet, tako da smo za obe znamenitosti imeli ravno dovolj časa. Več na povezavi: Jameos del Agua.

Avtor: Veseli upokojenec