Po 12 urnem letu iz Münchna smo pristali na letališču Male International Airport, ki leži na otoku v bližini glavnega mesta Male. Maldive sestavlja 1.192 otokov, od katerih je 192 naseljenih. Za uživanje v tropskem raju sva izbrala otok Meeru, ki se nahaja na severnem atolu. Do otoka nas je z letališča pripeljal hitri čoln, vožnja traja približno eno uro. Prihod na otok odkrije vse lepote in čare Maldivov, pričakala pa nas je tudi pijača dobrodošlice in prijetna osvežitev.

Maldivi so sinonim za tropski raj z belimi peščenimi plažami, palmovimi drevesi, kristalno čisto vodo in bogatim morskim življenjem. Otok Meeru in edini resort na njem več kot upravičita ta sloves. Večina hišic oziroma vil se nahaja tik ob morju ali nad morjem. Otok ponuja več restavracij in barov, lahko pa se odločite tudi za večerje na plaži. Jutranji sprehod po beli peščeni plaži je čudovit začetek dneva, kateremu sledi okusen zajtrk.

Otok je obkrožen s čudovito belo peščeno plažo in kristalno čistim morjem. Na otoku Meeru sva preživela dva tedna in lahko rečem, da sva več kot uživala v vseh lepotah, ki jih otok ponuja. Uživate lahko na plaži ali pa se ukvarjate z različnimi aktivnostmi, med katerimi so najbolj zanimive potapljanje, vodni športi in različne ekskurzije. Zaradi izjemno bogatega morskega življenja, saj že blizu obale plavajo ribe najrazličnejših barv, je zanimiv predvsem “snorkeling”.

Obiskala sva tudi glavno mesto Male, v katerega se lahko odpravite s hitrim čolnom, približno eno uro vožnje. Glavno mesto ne daje tako pravljične podobe kot sam otok, vendar je zanimiva prestolnica in središče Maldivov. Ko prispete v Male, se vam ponujajo lokalni vodiči, da vam razkažejo mesto. Kljub razlagi, da si boste sami ogledali mesto, na koncu pristanete z enim od vodičev, ki vam pokaže glavne znamenitosti mesta, od vladnih stavb, mošeje, do tržnice in znamenite ribje tržnice. Na koncu pa seveda obvezen obisk trgovine s spominki in lokalnimi proizvodi Maldivov.

Otok Meeru je prava izbira za vse, ki želite uživati v tropskih lepotah belih peščenih plaž in kristalno čiste vode daleč od mestnih središč v popolnem raju ter občudovati bogato in raznovrstno morsko življenje.