DUBAJ – MESTO PRESEŽKOV IN NAJVIŠJIH STOLPNIC

Dubaj je mesto presežkov, mesto najvišjih stolpnic, najbolj luksuznih hotelov, najdražjih avtomobilov, največjih nakupovalnih središč in najneverjetnejših atrakcij. V zadnjih letih je Dubaj postal eno najbolj luksuznih počitniških destinacij na svetu. Novi hotelski kompleksi rastejo s svetlobno hitrostjo.

V Dubaj sva se odpravila z letališča v Munchenu; let traja približno šest ur. Po pristanku v Dubaju naju je že čakal osebni prevoz in odpeljali smo se do hotela na otoku Palm Jumeirah, ki je umetni otok v obliki palme, na katerem se nahajajo stanovanjske vile in hoteli najvišjih kategorij. Za najine počitnice sva izbrala Hotel Rixos The Palm Dubai, pet-zvezdični hotel z izvrstno lokacijo na zunanjem listu otoka palme. Več o Hotelu Rixos The Palm Dubai si lahko preberete TUKAJ.

Z vodnim prevozom – modernim čolnom sva se odpravila do Marine Dubai, ki je vsekakor vredna ogleda.

Ko obiščete Dubaj, si morate zagotovo ogledati najvišjo zgradbo na svetu z 829,8 metri višine, imenovano Burj Khalifa. Lahko se povzpnete do razgledne ploščadi, ki se nahaja v 124. nadstropju, kamor vas popelje ultra hitro dvigalo. Je pa obisk Burj Khalife potrebno rezervirati v naprej, posebej v visoki turistični sezoni. Pogled na mesto je z najvišje stavbe na svetu osupljiv, še posebej ponoči.

Osupljiv je tudi ogled baletnega plesa največjega koreografiranega vodometnega sistema na svetu, imenovanega The Dubai Fountain, na jezeru Burj Khalifa, ki se odvija vsak dan vsake pol ure v popoldanskem in večernem času. Skupek glasbe, vodnih curkov in svetlobe s 6.600 lučmi, 25 barvnimi projektorji, vodnimi curki, ki segajo do višine 45 nadstropne zgradbe, ob spremljavi klasične, arabske in moderne glasbe, naredi čarobno predstavo. Midva sva se odločila, da si predstavo ogledava tudi z jezera, zato sva se popeljala z električnim čolnom na romantično vožnjo po jezeru in od tam občudovala ples vodnih curkov.

Zanimivo je obiskati tudi The Dubai Mall, največje nakupovalno središče na svetu z več kot 1200 trgovinami in z največjo zastopanostjo modnih znamk pod isto streho. Nakupovanje zadovolji tako povprečnega nakupovalca kot zelo zahtevne kupce najprestižnejših modnih znamk. Tudi Mall of the Emirates ponuja nakupovalni raj, v njem pa se nahaja še ena atrakcija Dubaja, Ski Dubai, notranji smučarski center in snežni park, kjer lahko obiskovalci in prebivalci Dubaja z vročih 30, 40 ali več stopinj Celzija smučajo in sankajo na ledeno mrzlem smučišču. Za smučarsko opremo in obleko vam ni potrebno skrbeti, saj si jo lahko sposodite pred vhodom v smučarski center.

Dubaj ponuja kup zanimivih doživetij od najbolj modernih atrakcij do tradicionalnih safarijev v puščavi. Zagotovo pa se najde nekaj za vsak okus.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec