BENETKE – PO VODNIH KANALIH Z GONDOLO

Benetke, mesto s 150-imi kanali, 409-imi mostovi in 118-imi otoki, so popolno območje za pešce, edini promet so vodni taksiji in gondole. Benetke slovijo kot eno najbolj romantičnih in zaljubljenih mest na svetu, upodobljene v številnih umetnostnih delih. Vsako leto jih obišče več milijonov obiskovalcev, največ v času karnevalov, bienalov in najstarejšega filmskega festivala na svetu.

Za dostop do mesta sva uporabila več prevoznih sredstev in sicer do garažne hiše Tronchetto Parking sva prišla z osebnim vozilom, naprej pa z 20-minutnim vodnim transferjem do samega mestnega jedra. Lahko izberete javni vodni avtobus ali pa privatne vodne taksije. V samem centru mesta se nahajata Doževa palača in cerkev Svetega Marka, ki sta tudi največji znamenitosti Benetk. Na trgu Svetega Marka, kjer se vedno tre obiskovalcev z vsega sveta, so številni prestižni lokali, za katere pa velja, da so tudi najdražji.

Benetke so v celoti območje za pešce, zato sva se za ogled kanalov odločila za znamenito beneško gondolo, tisoč let staro prevozno sredstvo, opevano in opisano v številnih filmih. Gondola velja za najbolj romantičen prevoz po kanalih Benetk, zato je tudi pogosta izbira mladoporočencev. Gondoljerji, pretežno moški, s črtastimi majicami in značilnimi klobuki, na vsakem koraku vabijo obiskovalce na nepozabno vožnjo. Najin gondoljer naju je popeljal po beneških kanalih, ki jih z obeh strani obdajajo elegantne palače, baročno oblikovane zgradbe z velikimi okni in vhodnimi vrati.

Benetke na naju vedno pustijo svojevrsten vtis, saj so zaradi edinstvenih kanalov in bogate beneške zgodovine nekaj posebnega. Če temu dodamo še pridih romantičnosti, ki ga vzbujajo skrivnostni kanali, po katerih tiho drsijo beneške gondole, potem lahko potrdimo sloves enega najbolj romantičnih mest na svetu. Na vas je le, da s seboj vzamete pravo osebo.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec