MALDIVI – TROPSKI RAJ Z BELIMI PEŠČENIMI PLAŽAMI

Po dvanajst urnem letu iz Munchena smo pristali na maldivskem letališču, ki leži na otoku v bližini glavnega mesta Male. Maldive sestavlja 1.192 otokov, od katerih je 192 naseljenih. Za uživanje v tropskem raju sva izbrala otok Meeru, ki se nahaja na severnem atolu. Do otoka nas je z letališča pripeljal hitri čoln, vožnja traja približno eno uro. Prihod na otok odkrije vse lepote in čare Maldivov, pričakala pa nas je tudi pijača dobrodošlice in prijetna osvežitev.

Maldivi so sinonim za tropski raj z belimi peščenimi plažami, palmovimi drevesi, kristalno čisto vodo in bogatim morskim življenjem. Otok Meeru, ki je obkrožen s čudovito belo plažo in kristalno čistim morjem, in edini resort na njem več kot upravičita ta sloves. Večina hišic oziroma vil se nahaja tik ob morju ali nad morjem. Otok ponuja več restavracij in barov, lahko pa se odločite tudi za romantične večerje na plaži.

Na otoku sva preživela dva tedna in lahko rečem, da sva več kot uživala v vseh lepotah, ki jih otok ponuja. Uživate lahko na plaži ali pa se ukvarjate z različnimi aktivnostmi, med katerimi so, zaradi izjemno bogatega morskega življenja, najbolj zanimive potapljanje, vodni športi in različne ekskurzije. Obiskala sva tudi glavno mesto Male, ki je od otoka oddaljeno uro vožnje s hitrim čolnom. Glavno mesto ne daje tako pravljične podobe kot sam otok, vendar je Male zanimiva prestolnica in središče Maldivov. Ko prispete v mesto, se vam na vsakem koraku ponujajo lokalni vodiči. Kljub razlagi, da si želite sami ogledati mesto, na koncu pristanete z enim od vodičev, ki vam pokaže glavne znamenitosti mesta, od vladnih stavb, mošeje do znamenite ribje tržnice. Na koncu pa seveda obvezen obisk trgovine s spominki in lokalnimi proizvodi Maldivov.

Otok Meeru ponuja tropske lepote belih peščenih plaž in kristalno čiste vode daleč od mestnih središč. Na svoj račun pa pridejo tudi vsi ljubitelji morskih aktivnosti.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec