MAURITIUS – TROPSKI BISER V INDIJSKEM OCEANU

Republika Mauritius, je otoška država v Indijskem oceanu. Nahaja se vzhodno od Madagaskarja, približno 2.000 kilometrov od afriške celine. Mauritius se je leta 1968 osamosvojil od Velike Britanije in se takrat hitro razvil iz gospodarstva z nizkimi dohodki v gospodarstvo z visokimi dohodki, ki temelji predvsem na turizmu, tekstilu, sladkorju in finančnih storitvah. Mauritius je zelo geografsko razvejan otok, kjer lahko obiščete tako plaže, kot tudi hriboviti del otoka. Najvišja gora je “Little Black River Peak” z 828 nadmorske višine.

Mauritius smo obiskali v mesecu Marcu, saj je tam izrazito tropsko podnebje z najbolj toplimi meseci v začetku leta. Seveda pa naj vas ne presenetijo močne nevihte, ki se nenadoma pojavijo in prav tako zelo hitro izginejo.

Za nastanitev smo si izbrali hotel Pearle Beach Resort v okrožju Flacq, ki slovi po izjemno lepih plažah in urejenih hotelskih kompleksih.

Seveda, pa Mauritius ne slovi samo po svojih turističnih destinacijah, zato smo tam najeli vodiča, ki nam je razkazal tudi ostale zanimive znamenitosti. Cena najema vodiča z vozilom je bila ugodna in priporočljiva, saj se tam promet odvija po levi strani in lahko na določenih krajih naletite tudi na neprijetno izkušnjo z opicami, ki vas lahko tudi oropajo.

Glavno mesto Mauritiusa je Port Louis, katerega si je priporočljivo ogledati saj je ekonomsko, kulturno in politično središče države.

Ogledali smo si tudi nacionalni park “Black River Gorges” z znamenitim slapom višine kar 100 metrov.

Znamenitost Mauritiusa je tudi “Coloured Earths”. Ta naravni pojav je posledica razpada kamenin, ki so obarvane v različne barve in so prav zaradi tega zanimive za videti.

Obiskali smo tudi botanični vrt imenovan “The Mauritius National Botanical Garden”, kjer si lahko ogledate veliko vrst za Mauritius značilnega tropskega rastlinja.

Za Mauritius je značilna tudi obrtna dejavnost, katero smo si v živo ogledali tudi v tovarni, kjer ročno izdelujejo modele ladij.

Seveda pa brez ogleda najlepših plaž ne gre, zato smo si ogledali znamenito L’Ile aux Cerfs.

Mauritius je izjemno lepa destinacija, kjer je veliko za videti in seveda predvsem uživati v čudovitem tropskem ambientu z belo mivko na plaži in kristalno čistim morjem.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec