INGOLSTADT – AUDI MUZEJ

Ingolstadt je peto največje mesto na Bavarskem, takoj po Munchnu, Nurnbergu, Augsburgu in Regensburgu. Od glavnega mesta Bavarske Munchna je oddaljen dobrih 80 kilometrov. V tem zelenem mestu s številnimi parki, zelenimi prostori in gozdovi, skozi katerega teče tudi reka Donava, lahko občudujete veliko zanimivih gotskih stavb. Glavna gospodarska panoga je proizvodna industrija, predvsem avtomobilska.

V Ingolstadtu se nahaja sedež podjetja avtomobilskega proizvajalca Audi, ki je skupaj z avtomobilskima znamkama BMW in Mercedes-Benz med najbolje prodajanimi znamkami avtomobilov višjega cenovnega razreda na svetu. Značilni štirje krogi Audijevega logotipa predstavljajo štiri avtomobilska podjetja, ki so se v preteklosti združila v Audijevega predhodnika Auto Union. Danes je Audi hčerinska družba skupine Volkswagen.

V neposredni bližini sedeža podjetja Audi se nahaja tudi zanimiv muzej avtomobilske znamke Audi. Obisk muzeja ni le sprehod skozi celotno zgodovino te avtomobilske znamke, temveč tudi fascinanten pogled v 20. stoletje s svojimi revolucionarnimi spremembami v tej panogi. Obisk muzeja je čudovito doživetje, tako za oboževalce avtomobilske znamke Audi, kot za vse ostale, saj je muzej izredno bogat ter arhitekturno zanimiv. Na celotnem prostoru v vseh nadstropjih ponuja ogromno zgodovinskih informacij in vsebin, ter najpomembnejše razstavne modele vozil skozi čas te znamke. Za ogled muzeja si je potrebno vzeti dovolj časa, je pa muzej najbolje obiskati takoj zjutraj, ker takrat še ni gneče. Muzej je odprt od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00 ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10.00 do 16.00 ure. Vstopnina znaša 5 evrov. Se je pa pred obiskom bolje pozanimati o trenutnem odpiralnem času in vstopnini.

Nekaj utrinkov s foto sprehoda skozi zgodovino znamke Audi:

Za ljubitelje avtomobilistične zgodovine je v Stuttgartu na ogled muzej Mercedes Benz, v Munchnu pa muzej BMW.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec