OTOK TENERIFE – OD OBALE DO VISOKOGORJA

OTOK TENERIFE – OD OBALE DO VISOKOGORJA

Kanarski otoki so španski arhipelag, ki se nahaja v Atlantskem oceanu, sto kilometrov zahodno od maroške meje. Najbolj znani otoki so Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria in Lanzarote. Kanarski otoki so pomembne španske turistične destinacije, zelo priljubljeni pa so tudi med starejšimi turisti predvsem zaradi prijetne subtropske klime, naravnih znamenitosti in čudovitih plaž.

Tenerife so največji Kanarski otok in ena najpomembnejših španskih turističnih destinacij. Glavno mesto otoka je Santa Cruz de Tenerife. Tenerife imenujejo tudi »otok večne pomladi« s prijetnimi temperaturami; 18–20 stopinj Celzija pozimi in 24–26 stopinj Celzija poleti.

Od La Caleta do Los Cristianosa

Jug otoka je bolj vroč in suh z več znanimi turističnimi kraji, kot sta Playa de la Americas in Los Cristianos. Mi smo bivali v hotelu Riu Palace v Costa Adeje ob dolgi promenadi ob obali, ki se razteza od La Caleta do Los Cristianosa.

Ob sprehajališču so številne plaže, hoteli, restavracije, bari, trgovine in marina.

Sprehod ob morju bodisi zjutraj bodisi zvečer poskrbi za prijetno rekreacijo, ki napolni pljuča s svežim morskih zrakom. Ne glede na to v katerem hotelu bivate med tema dvema krajema, imate dostop do te čudovite dolge promenade.

Najboljši način za raziskovanje otoka je najem avtomobila ali organizirani avtobusni izleti. Pri raziskovanju in ogledu otoka pa ne smete zgrešiti središča otoka, gore Mount Teide.

Gora Teide

Tenerife je otok vulkanskega izvora, njegova najvišja točka pa je gora Teide, ki je s 3.718 metri nadmorske višine tudi najvišja točka Španije. Gora Teide in njena okolica predstavljajo nacionalni park Teide.

Loro Park

Loro Park je ZOO park, ki se nahaja v Puerto de la Cruz na severu otoka. Park je bil prvotno zamišljen kot raj za papagaje, zdaj pa je največja atrakcija Kanarskih otokov. Park je znan po številnih papagajih, pingvinih, morskih levih, pelikanih, gorilah, šimpanzih, tigrih; najbolj obiskane pa so predstave z delfini in orkami.

Tenerife so zelo privlačna destinacija s prijetnimi spomladanskimi temperaturami skozi celo leto. Dostop do njih je z evropskih letališč, nekajkrat letno pa je organizirano potovanje tudi iz Ljubljane.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec