PLAVAJOČE HIŠKE NA VODI V MARINI PORTOROŽ

Nekoliko drugačen oddih ali počitnice ponujajo plavajoče hiške na vodi, ki se nahajajo v zadnjem delu Marine Portorož. Plavajočih hišk na vodi, ki jih izdeluje slovensko podjetje 3maran, je v marini kar precej, ponujajo pa jih različni ponudniki. Čudovito opremljene, z veliko teraso in masažno kadjo (opcijsko), nudijo malce drugačen, predvsem pa nadvse prijeten, lahko tudi zelo romantičen, oddih na morju.

Plavajoča hiška na vodi je v dveh nadstropjih; v pritličju je klimatiziran bivalni del, ki obsega spalnico, otroško sobo s pogradom, kuhinjo z dnevnim prostorom ter kopalnico.

Velika postelja v spalnici je izredno udobna; čaroben pa je pogled skozi balkonska vrata na majno terasico, ki se nahaja tik nad vodno gladino.

Kuhinja z bivalnim delom ponuja dovolj prostora in vse potrebno za udobno nastanitev. Vse je moderno opremljeno, novo in izredno čisto.

Zgornje nadstropje je namenjeno popolnemu uživanju. Tu se nahaja velika, z električnim senčnikom pokrita terasa z masažno kadjo, ležalniki in veliko jedilno mizo.

Priznati moramo, da smo na terasi preživeli večino časa; največ seveda v  jacuzziju, kjer si lahko uravnavaš želeno temperaturo vode in želeni program, potem oddih na ležalnikih, nazadnje pa še večerja na terasi s čudovitim pogledom in sončnim zahodom. Tudi nočno namakanje v masažni kadi pod zvezdami je bilo prekrasno.

Brezplačno parkiranje je na voljo v neposredni bližini hiške, tako da ni težav pri vnosu prtljage. Poseben čar je, da se plavajoča hiška na vodi nahaja v marini, tako da je s terase čudovit pogled na vso marino, na drugi strani pa se lepo vidi Portorož.

Se pa v portoroški marini nahaja tudi bazen, ki ga lahko uporabljajo gostje hišk, s popustom pri vstopnini.

Za sprehod je dokaj blizu Portorož, za izlete slovenska obala. Vendar moramo priznati, da nam je bilo bivanje in razvajanje na terasi plavajoče hiške na vodi tako zelo všeč, da v času bivanja nismo niti pomislili, da bi šli na izlet ali kam drugam.

Pred prihodom smo imeli kar nekaj ugibanj, kako bo, ker je nastanitev v marini, kako je s čistočo jacuzzija in na splošno z nastanitvijo na vodi. Vendar je bivanje v plavajoči hiški na vodi ponudnika Marina Lux močno preseglo vsa naša pričakovanja. Imeli smo se prečudovito, vse je bilo namenjeno izključno uživanju in vse je bilo izredno čisto in vzdrževano, še posebej jacuzzi, ki ga temeljito očistijo za vsakim gostom. Res prekrasen oddih. Če bo le mogoče, se še vrnemo.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec