TEHNIŠKI MUZEJ SLOVENIJE – SPREHOD SKOZI ČAS

Tehniški muzej Slovenije se nahaja v idiličnem okolju grajskega oziroma prej samostanskega poslopja v Bistri v bližini Vrhnike. V muzeju sta predstavljena tehnični razvoj in tehnična dediščina Slovenije. Na več kot šest tisoč kvadratnih metrih so na ogled stalne zbirke ter občasne razstave s področja kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, obdelave kovin, lovstva, ribištva, tekstila, tiskarstva, elektrotehnike…

Razvoj avtomobilizma na Slovenskem je prikazan v zbirki avtomobilov različnih obdobij, od njegovih začetkov pa vse do časa socializma. Nam so bili najzanimivejši prvi primerki avtomobilov na Slovenskem in pa seveda legendarni avtomobili naše mladosti, vsem dobro poznani stoenka, fičko, spaček in ostali. V stalni zbirki so na ogled tudi limuzine, ki jih je uporabljal nekdanji jugoslovanski predsednik Tito, vendar je v času našega obiska ravno potekala obnova tega dela poslopja.

Tudi tega se še kako spomnimo…

V Tehniškem muzeju Slovenije je lepo prikazan tehnični razvoj na Slovenskem z različnih področij. Lepo si je vzeti čas in si pogledati, kako je včasih potekalo delo in življenje naših ljudi. Pa tudi če ste že bili, vedno se najde kaj zanimivega.

Več informacij na TEHNIŠKI MUZEJ SLOVENIJE

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec