Benetke, mesto, ki ima 150 kanalov, 409 mostov, 118 otokov, in je popolno območje za pešce, edini promet pa so vodni taksiji in gondole, je lahko samo in nič drugega kot najbolj romantično mesto na svetu.

Benetke vsako leto obišče 20 milijonov turistov, največ v času karnevalov, bienalov in najstarejšega filmski festivala na svetu. Zaradi velikega števila turistov, ki obiščejo Benetke, sva za obisk Benetk izbrala dan v tednu in ne vikend, kar se je izkazalo za pravo odločitev.

Benetke so glavno mesto italijanske dežele Veneto. Za dostop do mesta sva uporabila kombinacijo več prevoznih sredstev in sicer do garažne hiše Tronchetto Parking, kjer je strošek celodnevnega parkiranja okoli 20 EUR, sva prišla z osebnim vozilom, nakar sva pot nadaljevala z 20-minutnim vodnim transferjem do samega mestnega jedra. Tu imate več možnosti izbire vodnih transferjev, od javnih vodnih avtobusov do privatnih vodnih taksijev.

V samem centru se nahajata Doževa palača in cerkev Svetega Marka, ki sta tudi največji znamenitosti Benetk. Na trgu Svetega Marka, kjer se vedno tre turistov z vsega sveta, so številni prestižni lokali, za katere pa velja, da so tudi daleč najdražji.

Benetke so v celoti območje za pešce, zato sva se za ogled kanalov odločila za znamenito beneško gondolo, tisoč let staro prevozno sredstvo, opevano in opisano v številnih filmih. Gondola je najbolj romantičen prevoz po kanalih Benetk. Gondoljerji, pretežno moški, s črtastimi majicami in značilnimi klobuki, na vsakem koraku vabijo obiskovalce na nepozabno vožnjo. Cene vožnje z gondolo znašajo od 80 do 120 EUR, odvisno od dolžine želenega ogleda. Najin gondoljer naju je popeljal na panoramski izlet po beneških kanalih, ki jih z obeh strani obdajajo elegantne palače, baročno oblikovane zgradbe z velikimi okni in  vhodnimi vrati, kar vas popelje v obdobje bogate beneške aristokracije.

Benetke na naju vedno pustijo svojevrsten vtis, saj so zaradi edinstvenih kanalov in bogate beneške zgodovine nekaj posebnega. Če poleg tega dodamo še pridih romantičnosti, ki jo vzbujajo skrivnostni kanali, po katerih tiho drsijo beneške gondole, potem lahko z gotovostjo potrdimo sloves najbolj romantičnega mesta na svetu. Na vas je le, da izberete pravo osebo, s katero želite doživeti vso romantičnost Benetk.

Avtor: Vlado&Greta