HILTON RIJEKA COSTABELLA BEACH RESORT & SPA

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa je nov hotel verige Hilton, ki se nahaja med Opatijo in Reko, nedaleč od slovensko-hrvaške meje. Je hotel visoke kategorije, lociran tik ob obali, s prelepim pogledom na morje in Opatijo. Je modern, prijeten, izredno urejen luksuzni hotel s petimi zvezdicami, z nadvse prijaznim osebjem.

Hotel je zgrajen in opremljen v modernem slogu, kar potrjuje izbira barv in materialov. V hotelu in v vilah je na voljo več vrst sob, “suitov” in apartmajev, kar zadovolji še tako različne zahteve in želje gostov. Struktura gostov je popolnoma mednarodna in primerna slovesu hotelov Hilton.

Vse sobe imajo balkon ali teraso, velik TV, udobno posteljo ter pogled na morje. Velika steklena panoramska stena ponuja čudovit pogled na moje, tako podnevi kot ponoči, zato je bolje, da imate sobo v čim višjem nadstropju. Sobe so velike, prostorne, brezhibno čiste in zelo svetle; brezplačno sta na voljo tudi dnevno sveža voda v steklenicah ter kavni avtomat.

Na terasi, tik nad morjem, se nahaja zunanji neskončni bazen z ogrevano sladko vodo in vgrajenimi masažnimi curki, zato je kopanje v bazenu prijetno že od sredine aprila. Poleg je tudi ogrevan otroški bazen za najmlajše z vodnimi fontanami. Okrog bazena so na voljo ležalniki in paviljoni. Konec aprila je bilo že kar pošteno vroče in kopanje v zunanjem, sicer ogrevanem bazenu je bilo zato več kot odlično. Senčniki ter paviljoni so poskrbeli za prijetno zaščito pred sončnimi žarki. Sonce, bazen, veliko gostov ter bar ob bazenu z glasbo so že konec aprila naredili popolnoma poletno vzdušje. Super.

Od sredine aprila je ob zunanjem bazenu odprt bistro Sunce, kjer se cel dan lahko osvežite z različnimi pijačami, sladoledi ter prigrizki.

Pod hotelom je urejena betonska in peščena plaža, do katere pripelje tudi dvigalo. Na plaži so ležalniki in paviljoni ter restavracija. Za najmlajše je tudi na plaži otroški bazen.

V hotelu je velik notranji bazen, ki je ogret na prijetno toplo temperaturo. Ravno prava temperatura sladke vode ter veliko vodnih masažnih curkov različnih oblik omogočajo prijetno sprostitev in kopanje do pozne večerne ure, saj je bazen odprt vsak dan do 22.ure. Po večerji je bil obisk notranjega bazena naša stalnica. Kopanje v notranjem bazenu najbolj prija v zimskih mesecih, ko so zunanje temperature nizke. Za holističen pristop k dobremu počutju in sprostitvi hotel ponuja sodoben Eforea Spa in wellness z različnimi tretmaji in masažami za posameznike in pare, savnami in solno sobo. Velik sodoben fitnes z najnovejšo opremo je na voljo 24 ur na dan.

Hotel ima tudi notranji bazen za najmlajše otroke, kjer je voda še toplejša. Najmlajšim družbo delajo brizgajoči rakec, ribica in želvica.

Glavna hotelska restavracija, imenovana The Kitchen, ponuja zajtrk, kosilo in večerjo.

Zajtrk je samopostrežni z veliko izbire hrane.

Izven sezone, ko je v hotelu manj gostov, je večerja po naročilu “A la Carte”; naročite lahko tri hodni menu – predjed, glavno jed in sladico. Ko je v hotelu več gostov, je večerja samopostrežna.

Za zahtevne goste je v najvišjem nadstropju Restavracija Nebo, kjer ustvarja hrvaški kuhar z Michelinovo zvezdico, Deni Srdoč.

Ob promenadi Villoresi Sports Cafe ponuja kavice, napitke ter sladice.

Za najmlajše je poleg dveh otroških bazenov na voljo tudi sodobna igralnica s tobogani in raznovrstnimi igračami. V sezoni za malčke poskrbijo tudi animatorji.

Avto lahko parkirate na parkirnih prostorih pred hotelom ali pa v hotelski garaži.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa je hotel z veliko začetnico. Poleg lepih in urejnih sob, moderno opremljenega in brezhibno čistega hotela ter čudovite lokacije na obali gre največja pohvala nadvse prijaznemu osebju hotela, ki resnično poskuša zadovoljiti želje in zahteve gostov. Posebej lahko pohvalimo osebje recepcije, ki se močno trudi, da uresniči želje gostov, tako že pri rezervaciji, kot v času bivanja v hotelu.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa je modern luksuzni hotel, ki ima nekaj več – nekaj, zaradi česar smo se počutili zelo prijetno, domače in nadvse dobrodošlo. Tako smo ga doživeli mi, in to večkrat. Zagotovo se še vrnemo.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec