PHI PHI – RAJSKO OTOČJE S SLIKOVITIMI KLIFI IN PLAŽAMI

Otoki Phi Phi s čudovitimi plažami in zelenim morjem se nahajajo približno 40 kilometrov jugovzhodno od Phuketa. Skupino Phi Phi sestavlja šest otokov, ki se ponašajo z belimi peščenimi plažami, prekrasnimi klifi, ki se spuščajo v morje, in bogatim morskim življenjem ter so del nacionalnega parka Tajske. Največji in najbolj naseljen otok v skupini je Ko Phi Phi Don.

Naravne lepote otokov močno privlačijo fotografe, potapljače in številne turiste, saj so ena najbolj slikovitih destinacij na Tajskem.

Svetovno znani so postali po snemanju filma “The Beach”. Pred tem so otoke obiskovali avanturistični popotniki, po tem pa so začeli prihajati številni turisti, kar se zaradi povečanega onesnaževanja odraža tudi na tamkajšnjem ekosistemu. Ravno zaradi izboljšanja in okrevanja okolja so leta 2018 začasno zaprli znano plažo Maya Bay, ki je bila ena glavnih lokacij snemanja filma in zato zelo obiskana točka številnih turistov.

Phi Phi otoke sva obiskala med raziskovanjem Tajske in Phuketa. Nastanjena sva bila v hotelu The Sands v Khao Laku, ki je več kot uro vožnje oddaljen od Phuketa. Več o hotelu The Sands Khao Lak si lahko preberete TUKAJ.

Čolni za otoke Phi Phi so dostopni v marini Royal Phuket Marina, kjer številni ponudniki ponujajo vožnjo oziroma celodnevni izlet na otoke. Izlet pa lahko rezervirate tudi v eni od lokalnih agencij.

Zjutraj smo s hitrim gliserjem, ki sprejme približno dvajset ljudi, in lokalnim vodičem odpluli proti Phi Phi otokom. Priporočljivo je, da izberete dan z lepim vremenom, ker v nasprotnem primeru znajo biti valovi kar veliki in gliser jih kar močno čuti.

Po slabi uri vožnje smo prispeli do naše prve postaje, otoka Khai Nai Island, kjer sta bila na voljo prigrizek in osvežilna pijača. Od tu smo se odpeljali naprej in obiskali številne znane in prelepe točke Phi Phi otokov (Monkey Beach, Bamboo Island…) ter se medtem seveda večkrat ustavili za ogled, fotografiranje, plavanje in snorkljanje.

Na enem od otokov smo imeli kosilo, pred odhodom domov pa smo se ustavili še na peščeni plaži za kopanje.

Narava je resnično podarila vso lepoto temu rajskem otočju in upamo lahko, da se bo ta ohranila tudi v bodoče, tako da je začasno zaprtje plaž zaradi okrevanja okolja več kot na mestu.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec