HOTEL PARK PLAZA BELVEDERE MEDULIN

Hotel Park Plaza Belvedere Medulin je sodoben hotel v Medulinu, na jugu Istre, le dobrih deset kilometrov oddaljen od arene v Pulju, ki je ena od šestih največjih preživelih rimskih aren na svetu. Pred hotelom se nahaja veliko parkirišče.

Na recepciji smo bili deležni tople in prijazne dobrodošlice. V sobi pa nas je pričakalo presenečenje; velik krožnik sadja in sladic. Osebje hotela je prijazno in ustrežljivo, zato je bivanje v hotelu zelo prijetno.

Hotel ponuja različne vrste sob s pogledom na morje ali na vrt. Vse sobe imajo TV, mini bar, klimatsko napravo, sef, opremo za pripravo čaja in kave ter brezžični internet. Mi smo imeli sobo v zgornjem nadstropju z balkonom in čudovitim pogledom na morje.

V glavni hotelski restavraciji lahko izberete samopostrežni zajtrk in večerjo. Čeprav aprila na Hrvaškem ni visoka sezona, je bila v hotelu pestra izbira hrane za zajtrk, ravno tako tudi za večerjo. Restavracija je prostorna, z veliko teraso s pogledom na morje. Predvsem ob toplih večerih prija večerja na terasi s pogledom na morje. V avli hotela se nahaja bar z dobro kavo in pestro izbiro pijač. V poletnem času hotel ponuja tudi bar in restavracijo Lungomare ob bazenu oziroma plaži.

Hotel Park Plaza Belvedere Medulin ima wellness center z velikim ogrevanim notranjim bazenom z morsko vodo, kar še posebej prija v jesenskem, zimskem in spomladanskem času. Za dobro počutje je na voljo sodoben spa z različnimi programi in masažami. Izbrali smo si masažo vratu in hrbta ter bili navdušeni. Tudi fitnes je sodoben in dobro opremljen. Poleti sta na voljo tudi dva zunanja bazena, prav tako z morsko vodo.

Hotel se nahaja ob plaži ter ob dolgi promenadi, ki je speljana ob morju. Zelo primeren je za ljubitelje športnih in rekreacijskih aktivnosti zaradi več nogometnih in teniških igrišč v bližini, fitnesa s profesionalno opremo in velikega notranjega bazena z morsko vodo. Promenada, ki se  vije tik ob morju vse do avtokampa v Medulinu, kjer se na koncu nahaja tudi čudovit majhen polotoček, je odlična za hojo, tek, kolesarjenje ali podobno rekreacijo. Medulin je le nekaj minut hoje od hotela; ob promenadi in v mestu so številni bari in lokalne restavracije.

Park Plaza Belvedere Medulin je sodoben hotel, primeren tako za sprostitev kot za ljubitelje športa in rekreacije. Zaradi odlične lokacije, dolge promenade za vsakovrstno rekreacijo in predvsem morske vode v bazenih je idealna izbira v jesenskih, zimskih in spomladanskih mesecih.

Avtor: Ekipa Veseli upokojenec